Select Page

Over de WasteBar

“Bij ons betaal je met zwerfafval.”

Bij de WasteBar kun je een drankje of een snack halen en betalen met zwerfafval, zoals blikjes en sigarettenpeuken. Want zwerfafval heeft (circulaire) waarde. Van het afval maken wij weer een nieuwe grondstof voor producten. We kijken op dit moment hoe sigarettenpeuken biologisch af te breken zijn of hoe we er een bruikbare kunststof of textiel van kunnen maken. Zo maken we de cirkel rond. Bij de WasteBar ervaar je hoe de toekomst eruit ziet.

c20.2,14,34.9,36.5,40.9,63.6C983.1,508.8,955.9,567,909.6,582.4z"/>

De WasteBar is een concept van de LaLa Foundation.

De LaLa Foundation is in 2020 opgericht door Lalita de Goederen – van Lamsweerde(links op de foto) en Noreen van Holstein(rechts op de foto) nadat zij in 2019 samen de tentoonstellling Rembrandt.Nu hadden georganiseerd. Beide oprichters hebben respectievelijk 8 en 17 jaar in India gewoond en gewerkt en spelen een actieve rol in de culturele en maatschappelijke sector in zowel India als Nederland. De LaLa Foundation zet kunst in om te inspireren en maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen en slaat (soms, waar mogelijk) een culturele brug tussen Nederland en India.

De LaLa Foundation gelooft dat kunst en creativiteit een essentieel onderdeel zijn om maatschappelijke veranderingen in gang te zetten. Wij doen dit door het ontwikkelen en uitvoeren van sociale, culturele en creatieve projecten en programma’s.

Angelina Kumar is als leidend kunstenaar intensief betrokken bij de WasteBar. Angelina is een kunstenaar en sociaal ondernemer uit India, woonachtig in Utrecht. In haar praktijk is ze vooral geïnteresseerd in de commons en duurzame en ecologische vraagstukken. Zij is oprichter van de stichting Lucrative Dumpster Dives (LDD), die zicht ten doel stelt de culturele sector om te vormen tot een duurzame circulaire economie. Zij heeft hiermee in 2020 het project The Creative Playground conceptueel ontworpen en gecureerd. Ook is zij medeorganisator van het pilot residency programma samen met Perron West op Westplein Utrecht. Daarnaast heeft Angelina een serie van vier kunstruilwinkels opgezet in de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en De Nijverheid Utrecht.

Partners