Over de WasteBar

This story started in India…

De Wastebar is op het strand in Goa, India, geboren. Oprichter Noreen van Holstein woonde er en wilde iets doen aan het enrome zwerfafval probleem. Ze organiseerde drumcirkels, creëerde met bezoekers een kunstwerk van afval én startte de WasteBar. Dit bleek een grandioos succes. In 2020 verhuisde Noreen van Holstein terug naar Nederland en verhuisde de WasteBar mee.
Utrecht:
Inmiddels heeft de WasteBar een geweldig eerste seizoen achter de rug waar we op 10 evenementen (in onze thuisstad Utrecht) duizenden bezoekers hebben gemotiveerd om afval op te rapen en ruim 50.000 sigarettenpeuken en ander afval hebben ingezameld.

In Nederland zette Noreen(rechts op de foto) samen met Lalita de Goederen – van Lamsweerde(links op de foto) de WasteBar op vanuit hun stichting: de LaLa Foundation. Beide oprichters hebben respectievelijk 8 en 17 jaar in India gewoond en gewerkt en spelen een actieve rol in de culturele en maatschappelijke sector in zowel India als Nederland. De LaLa Foundation zet kunst in om te inspireren en maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen en slaat een culturele brug tussen Nederland en India.

Angelina Kumar is als leidend kunstenaar intensief betrokken bij de WasteBar. Angelina is een kunstenaar en sociaal ondernemer uit India, woonachtig in Utrecht. In haar praktijk is ze vooral geïnteresseerd in de commons en duurzame en ecologische vraagstukken. Zij is oprichter van de stichting Lucrative Dumpster Dives (LDD), die zicht ten doel stelt de culturele sector om te vormen tot een duurzame circulaire economie. Zij heeft hiermee in 2020 het project The Creative Playground conceptueel ontworpen en gecureerd. Ook is zij medeorganisator van het pilot residency programma samen met Perron West op Westplein Utrecht. Daarnaast heeft Angelina een serie van vier kunstruilwinkels opgezet in de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en De Nijverheid Utrecht.

Partners