BOEK ONS

5 REDENEN WAAROM JE DE WASTEBAR OP JE EVENEMENT WILT HEBBEN!

  1. De WasteBar activeert en betrekt je bezoekers nog meer bij het evenement;
  2. De WasteBar geeft je bezoekers het gevoel concreet bij te dragen aan duurzamere wereld;
  3. De WasteBar is de beste methode om het festivalterrein schoner achter te laten dan dat je het aantrof;
  4. De WasteBar is een circulair initiatief: wij maken nieuwe materialen en producten van het afval dat we inzamelen;
  5. Last but not least: een feestje zonder bar? Dat is geen feestje!

Kortom de WasteBar op jouw event is dé manier om bezoekers te verrassen met een activerend initiatief en bij te dragen aan verduurzaming, zonder dat het veel geld en energie kost

Hoe het werkt

De WasteBar staat op festivals en evenementen en maakt het grote probleem van zwerfafval, heel concreet tastbaar en zichtbaar voor de bezoekers zonder dat iemand met een vermanend vingertje staat te wijzen. En dat werkt, hebben we gemerkt. De WasteBar is een mobiele bar (een caravan die is omgebouwd tot foodtruck) waar deelnemers aan het evenement zwerfafval inleveren en in ruil daarvoor een drankje of snack krijgen.

De WasteBar werkt full service: we komen met de caravan en ons team. Samen met jou als organisator stemmen we af wat voor soort afval de deelnemers inleveren en wat ze ervoor terugkrijgen, een drankje (alcoholisch of non-alcoholisch), een snack of wellicht iets anders lekkers.

Voor het rapen van sigarettenpeuken en afval brengen we tools mee, zoals peukenpincetten, prikstokken en afvalzakjes. Op dit moment kunnen we nog niet alle soorten afval innemen. Het ingenomen afval voeren we zo veel mogelijk af naar ons lab om te recyclen.

Zo activeren we ook bezoekers om tijdens het evenement te herkennen dat afval niet thuishoort op de grond, maar in de afvalbak.

Kortom: “once seen cannot be unseen”

Neem contact met ons op voor meer informatie!

De LaLa Foundation
Noreen van Holstein
06 16067143

Meer weten?

Partners